PPG

Avtoličarski izdelki PPG na voljo tudi v spletni trgovini Selekto
PPG: Bringing innovation to the surface

Vodilni svetovni proizvajalec specializiranih premazov za avtoličarsko, letalsko, navtično industrijo in gradbeništvo.

Pittsburgh Plate Glass Company sta leta 1883 ustanovila kapitan John Baptiste Ford in John Pitcairn ml., iz Creightona v Pensilvaniji.

PPG je s sedežem v Creightonu v Pensilvaniji (približno 20 milj severno od Pittsburgh-a ob reki Allegheny) kmalu postal prvi komercialno uspešen proizvajalec visokokakovostnega debelega ploščatega stekla s postopkom plošče. PPG je bila tudi prva tovarna steklenih plošč na svetu, ki je svoje peči oskrbovala z lokalno proizvedenim zemeljskim plinom, kar je bila inovacija, ki je hitro spodbudila široko industrijsko uporabo goriva, ki čisti čistilno gorivo.

PPG se je hitro razširil. Do leta 1900, znano kot "Glass Trust", je vključevalo 10 tovarn, imelo je 65-odstotni delež ameriškega trga plošč s steklom in je postalo drugi največji proizvajalec barv v državi.

Danes, znano kot PPG Industries, je družba več milijard dolarjev in s 156 proizvodnimi lokacijami po vsem svetu. Proizvaja prevleke, steklo, stekloplastike in kemikalije. 

PPG zajema 2 segmenta industrije:
- PERFORMANCE COATINGS (avtomobilski prekrivni premazi, letalska industrija, arhitekturni premazi, zaščitni premazi za program navtike).
- INDUSTRIAL COATINGS (avtomobilski OEM premazi, industrijski premazi, pakirni premazi, posebni premazi in ostali posebni materiali).
Spletno mesto proizvajalca

E-TRGOVINA
Evropski sklad za regionalni razvoj