Poliranje avtomobilov - produkti za vrhunske rezultate

Poliranje avta je v prvi vrsti namenjeno povrniti sijaja, ki se izgublja zaradi zunanjih vplivov. Obsega odstranitev nepravilnosti na laku in obnovitev izgubljenega sijaja. S takšnimi postopki je za stranke avto pogosto kot nov, zato se splača poskrbeti za vrhunsko storitev, ki jo bodo cenile. Poleg usposobljenega kadra je za vsak salon ključnega pomena, kakšne produkte uporablja. Vsaka polirna goba, pasta in polirka prispevajo k temu, da je končni rezultat zavidanja vreden. Zanesljiv in pošten dobavitelj pri tem zagotovo pomaga. Za izdelke s področja poliranja se je vredno obrniti na podjetje Selekto, kjer imajo res bogato ponudbo najboljših svetovnih znamk.

 

Inovativna električna polirka

Poliranje avtomobila se priporoča enkrat letno, je pa to tudi zelo zaželen in morda celo nujen korak zaključne faze avtoličarskega dela. Selekto pri tem zaupa proizvajalcu Rupes, s katerim že tradicionalno sodeluje. Dober izbor so, ker razvijajo inovativno polirno tehnologijo ter stroje. Njihove električne polirke Big Foot imajo nizko maso, veliko hitrost in zelo efektivno ergonomijo. Nova generacija električnih polirk ima tudi višji vrtilni moment.

 

Vrhunska rotacijska polirka

Tipi električnih polirk se delijo glede na način vrtenja. Rotacijska polirka je zelo znana vrsta, pri kateri se vsa moč motorja preko polirnega diska prenaša na površino. Takšna polirka zahteva nekoliko izkušenejšega operaterja, saj ima zelo visok moment motorja za maksimalno učinkovitost. Če niste dovolj pazljivi, se površina pregreje, pojavijo pa se lahko tudi hologrami. Naj bo torej za rotacijsko polirko usposobljeni posameznik, ki dobro ve, kaj dela.

Naključno-orbitalna električna polirkaNaključno-orbitalna pnevmatska polirkaElektrična polirka 

Naključna orbitalna polirka in zobniško gnana orbitalna polirka

Pri poliranju z naključno orbitalno polirko se krožnik prosto vrti. Naključno premikanje preprečuje nastanek hologramov in zagotavlja pravzaprav najboljši možen rezultat poliranja. Takšna električna polirka bo zelo učinkovita tudi pri manj izkušenih operaterjih, saj je zelo lahko vodljiva, polirna površina pa se ne pregreva. Še ena vrsta pa je zobniško gnana orbitalna polirka, ki združuje lastnosti tako rotacijske kot prosto vrtljive orbitalne. Polirni krožnik se v tem primeru premika prisilno, a hkrati rotacijsko in ekscentrično. Orbita je pri njej nekoliko manjša, je pa ta polirka prav tako primerna za manj izkušene operaterje. Ne dopušča nastanka hologramov.

 

Pribor za poliranje

Pribor je prav tako pomemben kot orodje. S polirnimi orodji Rupes je združljiv sistem Silco, ki ponuja napredne avtoličarske rešitve. Poliranje v enem koraku omogoča vrhunska univerzalna polirna pasta 3200 Moxi, ki je izdelana s sodobno nano tehnologijo. Primerna je tako za strojno kot ročno poliranje. Z njo dobite vse v enem. Dobra je za svež ali obrabljen originalen lak, pa tudi za sodobne lake, ki so odporni proti risom. Ena pasta, ena goba! Navdušeni boste.
Za odstranjevanje hologramov pa pri Selektu priporočajo antihologramsko polirno pasto 3202 Moxi AH. Je zelo fina, prav tako izdelana na podlagi moderne nano tehnologije. Uporabite jo lahko za poliranje z električno polirko ali za ročno poliranje. Odlikuje jo optimalno razmerje med vezivi in abrazivom. Tako se zmanjša tvorba prahu. Polirne paste se seveda uporabljajo v kombinaciji z izbranimi gobami ter so skupaj enostavna, hitra in učinkovita rešitev. Polirni sistemi Moxi so nekaj najboljšega na trgu in zadovoljijo tudi zahtevne uporabnike. Na podlagi izkušenj bi jim zagotovo dali visoko oceno.Polirne gobeVosek v spreju za polirnajePasta za poliranje

 

Izbor kakovostnih polirnih gob

Polirne gobe so na voljo v več barvah in velikostih. Med seboj se razlikujejo po trdoti in prožnosti. Bolj kot je polirna goba prožna, boljšo kontrolo imate pri poliranju na krivinah in pri detajlih. Zelo pomemben segment je tudi življenjska doba polirne gobe. Vsekakor ni pametno gledati samo na ceno in izbrati najcenejše, saj se te hitro izrabijo, poleg tega pa tudi ne prinesejo dovolj dobrih rezultatov poliranja. Za dober končni sijaj naj ima gobica fino celično strukturo, ki omogoča odvajanje toplote, ki se ustvarja med obdelovanjem. Dobra izbira je tudi kombinacija različnih visokokakovostnih polirnih gob Moxi Pads, kjer dobite gobe za vse vrste poliranja, od grobega do finega. Uporabne so za klasične rotacijske polirtke in pa za polirke z naključnim orbitalnim gibanjem. Njihov vzdržljiv in kompakten material z odprto strukturo poskrbi za učinkovito hlajenje. Imajo velkro pritrditev. Krasna dopolnitev za vaše polirno orodje pa bo tudi Moxi polirna ovca za lak. Primerna je za grobo poliranje starih lakov in globljih risov.

 

Vse za avtoličarstvo in avtokleparstvo

V podjetju Selekto so distributerji za produkte svetovno priznanih znamk s področja avtoličarstva in avtokleparstva. Pri njih boste našli najboljše izdelke za poliranje, brušenje, mešanje barv, čiščenje, servisiranje avtomobilskih klim, zaščito podvozja ... Ponašajo se z odličnim razmerjem med kakovostjo in ceno. Prek usposobljenih komercialistov delujejo po vsej Sloveniji, njihove poslovne prostore pa najdete v Šentrupertu 5a (Gomilsko). Veliko izdelkov za poliranje in druge dejavnosti si lahko hitro in preprosto ogledate kar na njihovi spletni strani, kjer boste našli veliko informacij, sicer pa se vedno lahko obrnete tudi na njihovo tehnično pomoč.
E-TRGOVINA
Evropski sklad za regionalni razvoj